Over ons

Missie

De juridische dienstverlening is volop in beweging. Constant doen zich wijzigingen voor op het gebied van wet- en regelgeving, jurisprudentie en aanbevelingen. De overheid en rechtbank spelen hier een grote rol in.

 

Als gevolg hiervan neemt de behoefte toe om op de hoogte te blijven van actualiteiten in het werkgebied van met name de WSNP-bewindvoerders, beschermingsbewindvoerders, schuldhulpverleners, mentoren, curatoren, alsmede personeel bij de rechtbanken en deurwaarders. Het is van belang dat deze doelgroepen de juiste, actuele kennis en vaardigheden kunnen toepassen in de praktijk.

 

BCN Acacemie is de beste organisatie voor het actualiseren van deze kennis en vaardigheden. Wij bieden kwalitatieve  één- en meerdaagse cursussen en scholingsbijeenkomsten waarbij kwaliteit de belangrijkste pijler is. De cursussen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 18 deelnemers. Wij werken daarbij samen met door ons zorgvuldig geselecteerde en bekwame docenten.

 

De cursussen worden samengesteld door middel van werkveldonderzoek en de wensen van onze cursisten. Onze cursusprogramma’s voldoen aan de voorwaarden die gesteld worden door Raad voor Rechtsbijstand, Kiwa, VeWeVe en de BPBI.  Door ons uitgebreide programma krijgen cursisten de mogelijkheid om de voor de uitoefening van hun beroep verplichte PE-punten ieder jaar te behalen. Zo zijn wij uw betrouwbare partner op het gebied van het behalen van uw PE-punten.

Uw betrouwbare partner voor zowel een frisse blik als kennisverdieping in uw branche, dat is wie wij zijn!  

 

Visie

Bij BCN Academie vinden wij het belangrijk dat de cursisten aan het eind van de dag met een tevreden gevoel het pand verlaten. Onze wens is dat zij een inspirerende en interessante cursusdag hebben beleefd die kan bijdragen in de verbetering van de kwaliteit van de dagelijkse werkzaamheden van de cursist. Het ontvangen van feedback stellen wij daarbij zeer op prijs, zodat wij waar nodig onze cursussen kunnen bijschaven  voor het volgende jaar.  Wij willen zoveel mogelijk aan de wensen van onze cursisten voldoen, zodat wij voor iedereen een passende cursus kunnen aanbieden. Een cursus op maat, ook inhouse, behoort daarbij ook tot onze mogelijkheden.

 

Wij hopen u dit jaar te mogen begroeten voor een inspirerende dag vol kennisverdieping, toepasbaar in uw branche! 

 

PE- Punten

Voor onze cursussen ontvangt u na afloop een certificaat van deelname. Wij zijn geacrediteerd door BPBI, Kiwa, Raad voor Rechtsbijstand, NBPB en VeWeVe waardoor wij een erkend instituut zijn. Het aantal PE-punten voor een cursus vindt u bij de desbetreffende cursus.Voor schuldhulpverleners worden de behaalde punten automatisch doorgegeven aan KIWA. Hier hoeft u dus niets voor te doen. Ook als bewindvoerder hoeft u uw punten niet meer door te geven aan de Raad voor Rechtsbijstand. Wel is het verstandig dat u uw certificaat goed bewaard. In geval van controle heeft u deze als bewijsstuk nodig.

 

Cursuslocatie

BCN Academie is gevestigd bij Beschermingsbewind Centraal Nederland aan de Hanzelaan 338 te Zwolle. Het is een zeer centrale locatie die goed bereikbaar is met de auto en met het openbaar vervoer. Parkeergelegenheid is er voldoende in de nabijheid.  

 

Lunch/snacks

Bij onze dag-cursussen zit de gehele dag koffie, thee en een heerlijke lunch inbegrepen. Heeft u speciale wensen (dieet/allergie), geeft u dit dan aan ons door.

Bij onze halve-dag cursussen zit de hele middag koffie, thee en diverse snacks.

 

Heeft u speciale wensen (dieet/allergie), geeft u dit dan aan ons door. Dan kan onze cateraar hier rekening mee houden.